Gepost op

Draadloze stofzuiger maakt van het huishouden een feestje!

draadloze stofzuiger

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een draadloze stofzuiger, oftewel een snoerloze steelstofzuiger. En wauw, wat heeft dit mijn leven veranderd. Het huishouden is echt een feestje geworden! In deze blog deel ik graag mijn laatste huishoudtip met je!

Voordelen van snoerloze steelstofzuigers

Zoals ik al zei, maakt een draadloze stofzuiger het huishouden weer leuk. Een feestje zelfs! De voordelen die ik heb ontdekt zijn de volgende:

  • Geen snoer! Je vliegt het hele huis door zonder steeds te stoppen en te bukken om van stopcontact te wisselen.
  • Geen stofzuigerzak! Ben je klaar met stofzuigen? Dan kieper je de inhoud leeg in de prullenbak en ben je in één keer klaar. Geen gehannes meer met dure stofzuigerzakken.
  • Veel draadloze stofzuigers bezitten een kruimeldief die gemakkelijk los te koppelen is. Erg handig voor de kleine klusjes.
  • Snel! Het stofzuigen gaat razendsnel. Waar je vroeger misschien dacht ‘Nou het kan nog wel even hoor’, is dat nu voorbij. Je pakt de stofzuiger (of kruimeldief) er voor elk klein klusje even bij en bergt hem ook zo weer op.

Nadelen van draadloze stofzuigers

Natuurlijk zijn er wel een paar nadelen te noemen. Al wegen deze wat mij betreft niet op tegen de voordelen.

  • De laadduur is vrij lang. Bij mijn steelstofzuiger zelfs twaalf uur. Ik dacht zelfs dat dit een schrijffout moest zijn, maar na verder onderzoek bleek het zelfs bij de de duurdere draadloze stofzuigers van €500 nog gemakkelijk vijf uur te zijn.
  • De accuduur is vrij kort. Gemiddeld tussen de dertig en zestig minuten. Voor een kleine appartement is dit ruim voldoende, maar voor grote huizen is dit wellicht te kort. Een combinatie met een robotstofzuiger is dan aan te raden.

Snoerloze steelstofzuiger

Beste draadloze stofzuiger

De prijzen van draadloze stofzuigers lopen erg uiteen. Ik heb ze bekeken van €99 tot €500, maar zie eerlijk gezegd niet veel meerwaarde bij de stofzuigers in het hogere segment. De beste draadloze stofzuiger is in mijn optiek niet perse de duurste. De laadtijd is in het hogere segment misschien iets, maar niet significant veel, beter en de accuduur is ongeveer even lang.

De allergoedkoopste uitkiezen is, zoals bij zoveel apparaten, waarschijnlijk niet de meest duurzame keuze. Maar de duurste kiezen is wat mij betreft ook overdreven.

Draadloze stofzuiger met kruimeldief

Na veel reviews te lezen en meerdere steelstofzuigers in de winkel bekeken te hebben, heb ik uiteindelijk voor de Bosch Readyy’y BBH22042 gekozen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Deze steelstofzuiger heeft een ingebouwde kruimeldief, die gemakkelijk los te koppelen is voor kleine klusjes of moeilijke hoekjes.

Op het moment van schrijven scoort deze steelstofzuiger een 9,3 op Coolblue, met 175 reviews. Op Bol.com krijgt deze draadloze stofzuiger 4,5 van de vijf sterren met 56 reviews. Erg hoog dus op beide sites! De prijs van €154 is heel schappelijk voor de specificaties en de kwaliteit van het apparaat.

Bosch Readyy'y BBH22042 Draadloze Steelstofzuiger

Ik hoop dat je iets van mijn tip geleerd hebt en dat ook jij je leven gaat verrijken door een snoerloze steelstofzuiger aan te schaffen. Als je vragen hebt over mijn ervaring met draadloze stofzuigers, lees ik ze graag in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *