Gepost op

Philips OneBlade: geen volledig gladde huid, maar wel een aanrader!

Philips OneBlade scheerapparaat in gebruik

Afgelopen kerst bleek er een Philips OneBlade onder de kerstboom te liggen. Ach, weer een scheermesje erbij dacht ik. Dat kan nooit kwaad! Maar na een aantal keer gebruiken, bleek dit apparaat toch anders in elkaar te steken dan voorgaand scheergerei. In dit artikel daarom een review van de Philips OneBlade, waarin ik mijn ervaringen en tips deel.

Review Philips OneBlade

De Philips OneBlade is een elektrisch scheerapparaat. In principe geen revolutionaire uitvinding dus. Maar waar de OneBlade zich onderscheidt, is dat het niet óp de huid scheert, maar net erboven. Zo voorkomt het huidirritatie en is het dus een uiterst geschikt apparaat voor mensen met een gevoelige huid.

Doordat het apparaat net boven de huid scheert laat het een kleine stoppel na. Helemaal glad zal het dus nooit worden, maar in mijn ervaring laat het slechts een minimale stoppel na. Laten we zeggen een baard van één dag.

Philips OneBlade Scheerapparaat

Prijs OneBlade

Zoals bij zoveel producten is ook de Philips OneBlade verkrijgbaar in verschillende prijzen. Bij Coolblue en Bol is dit (op het moment van schrijven) bijvoorbeeld €33,99 en bij de Philips Shop is dat €49,99.

Vervangende OneBlade mesjes zijn verkrijgbaar vanaf €15,-. In mijn ervaring heb ik deze helaas al snel moeten bestellen. Maar meer daarover verderop in dit artikel.

Philips OneBlade Prijzen

Voordelen van de Philips OneBlade

Dit scheerapparaat kent een aantal voordelen ten opzichte van losse scheermesjes en scheerapparaten van andere merken.

 • Droog en nat te gebruiken. Onder de douche of boven de wasbak, het kan allebei!
 • Geen scheerschuim nodig.
 • Scheert boven de huid: Aanrader voor mensen met een gevoelige huid.
 • Handzaam door zijn kleine formaat.
 • Kop beweegt mee tijdens het scheren.
 • Geen batterijen, maar een oplaadbare accu.
 • Accu gaat lang mee.

Nadelen van Philips OneBlade

Ook al moest ik er goed naar zoeken, er zijn toch wat nadelen te noemen. Dit zijn de minder fijne aspecten van de Philips OneBlade:

 • Het apparaat geeft niet aan dat de accu bijna leeg is. Het stopt er gewoon ineens mee.
 • Tijdens het opladen kun je de OneBlade niet gebruiken. Mogelijkerwijs zul je een scheerbeurt dus moeten onderbreken om de accu een tijdje op te laden. Onhandig!
 • De OneBlade mesjes zijn vrij fragiel. Door te hard te drukken was ik in de eerste week al door mijn eerste setje heen.
 • De OneBlade laat een lichte stoppel na. In mijn geval geen probleem, maar als je een volledig gladde huid wilt is dit niet het scheerapparaat voor jou.

Philips OneBlade Mesje

OneBlade kopen?

Of dit scheerapparaat geschikt is voor jou, kan alleen jij bepalen. Ik heb persoonlijk een redelijk gevoelige huid en hou wel een lichte stoppel. Om die redenen is dit apparaat voor mij uiterst geschikt. Ook is het erg fijn dat er geen scheerschuim meer nodig is en dat ik sinds het eerste gebruik nooit meer een sneetje in mijn huid heb gemaakt.

Als je er voor kiest om de Philips OneBlade aan te schaffen, houdt dan wel rekening met de nadelen. Zo was ik een keer een weekendje weg en was ik de oplader vergeten. Ondanks de lange accuduur, viel deze natuurlijk precies op dat moment uit! Let dus goed op dat je het apparaat tijdig oplaadt, of nog beter: vergeet de oplader niet mee te nemen.

Ik hoop dat je iets aan mijn OneBlade review gehad hebt en dat je zo een weloverwogen keuze kan maken of dit scheerapparaat voor jou ook de juiste keuze is. Bij vragen help ik je graag, dus laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *