Gepost op

Leuk spel voor twee personen: Patchwork!

Patchwor: Leuk spel voor twee personen

Mijn partner en ik zijn altijd op zoek naar leuke spellen voor twee personen. Op de bank lekker televisie kijken is natuurlijk ook leuk, maar soms hebben we zin in wat meer interactie. Bordspellen, kaartspellen of computerspellen: als we maar gezellig met zijn tweeën aan de slag kunnen.

Omdat ik mijn ontdekkingen graag met de rest van de wereld deel, wil ik jullie vandaag vertellen over mijn nieuwe lievelingsspel voor twee personen: Patchwork!

Uitleg Patchwork

Patchwork betekent letterlijk ‘lappendeken’. En dat is ook waar dit bordspel om draait: een zo groot mogelijke lappendeken maken! De meeste spellen zijn voor twee of meer spelers bedoeld, maar Patchwork is specifiek voor twee spelers gemaakt. Het staat zelfs met koeienletters op de voorkant van de doos.

Aan het begin van het spel beginnen beide spelers met een leeg blad. Het is de bedoeling dat de spelers dit blad vullen met stukjes stof, waardoor er een grote lappendeken ontstaat. Om deze lapjes te verzamelen heb je tijd en knopen nodig. Om de beurt is een speler aan de beurt en mag hij lapjes kopen met de knopen die hij of zij verzameld heeft.

De lapjes waarmee deze deken gemaakt wordt, doen denken aan blokken van het computerspel Tetris. Je moet dus goed puzzelen om de juiste combinaties te leggen!

Doos Patchwork: Leuk spel voor twee personen

Recensie Patchwork

Het spel bestaat uit erg veel onderdelen en lijkt op het eerste gezicht dan ook erg moeilijk. Ook de spelregels zien er op het eerste gezicht behoorlijk ingewikkeld uit.

Maar niets is minder waar. Spelenderwijs hadden wij het spel na de eerste ronde al onder de knie! En met de tweede ronde werden de eerste tactieken al verkend.

Er is een leuke combinatie van inzicht, strategie en een klein beetje geluk nodig. Elke ronde is het weer spannend wie er zal winnen en geen één ronde is hetzelfde. Dat maakt Patchwork een erg leuk spel om te blijven spelen!

Er is wel veel ruimte nodig om Patchwork te spelen. Door de vele onderdelen ligt heel de tafel vol. Erg om thuis te doen, maar niet handig om bijvoorbeeld onderweg te spelen.

Patchwork spel onderdelen

Patchwork kopen

Patchwork is een spel van het geweldige spelletjesbedrijf 999 Games. Op het moment van schrijven kost dit gezellige tweepersoons spel €14,99 op de spelletjesafdeling van Bol.com.

Nog meer spellen voor twee personen

Wij zijn gek op spellen voor twee personen!

Heb jij een goede tip voor ons? Laat het dan weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *